Досвід впровадження соціальних інновацій в готелях Одеси і області
Ключові слова:
готелі, соціальні інновації, якість, люди з особливими потребами, конкурентоспроможність, сфера послуг, споживачіАнотація
Досліджено досвід впровадження соціальних інновацій в готельному бізнесі з метою підвищення конкурентоспроможності підприємств та розглянуті перспективи розширення спектру послуг для людей із особливими потребами. Проаналізовано досвід готелів м. Одеси та області щодо ведення соціально-відповідального бізнесу та надання готельних послуг маломобільним групам населення. Обґрунтовано необхідність впровадження соціальних інновацій на готельних підприємствах з метою охоплення такого сегменту потенційних споживачів, як люди з обмеженими можливостями та необхідність державної підтримки соціальних інновацій.
Посилання
Reformuvannia systemy nadannia administratyvnykh posluh orhanamy vykonavchoi vlady ta orhanamy mistsevoho samovriaduvannia. Available at: http://www.dy.nayka.com.ua
Kotler, F., Boujen, Dzh., Mejkenz, Dzh. (2007). Gostepriimstvo. Turizm. Moscow: JuNITI-DANA, 1045.
Kozhukhivska, R. B. (2015). Vykorystannia mizhnarodnoho dosvidu vprovadzhennia innovatsii u sferu hotelnoho biznesu. Visnyk Donetskoho natsionalnoho universytetu. Seriia Ekonomika i pravo, 1, 160–164.
Pro ratyfikatsiiu Konventsii pro prava invalidiv i Fakultatyvnoho protokolu do nei. Available at: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1767-17
Vsemirnyj doklad ob invalidnosti. Elektronnyi resurs. Available at: http://www.who.int/disabilities/world_report/2011/report/ru/
Sydorov, O. V., Bohomaziuk, Ia. Iu., Maidanets, A. V. (2015). Otsinka fizychnykh faktoriv seredovyshcha v salonakh krasy. Visnyk NTU «KhPI». Seriia: «Mekhaniko-tekhnolohichni systemy ta kompleksy», 36 (1145),101–104
Shostak, E. I. (2015). Formirovanie komand ispolnitelej vysokotehnologicheskih proektov na innovacionnyh predprijatijah s ispol'zovaniem jekspertnogo ocenivanija scenariev. Vіsnik NTU «HPI». Serija: «Mehaniko-tehnologicheskie sistemy i kompleksy», 36 (1145), 57–63.
Intehratsiini ta innovatsiini napriamky rozvytku industrii hostynnosti: (2016). Odesa: Feniks, 159.
Titomyr, L. A. (2015). Innovatsii v kulturi i servisi obsluhovuvannia v hotelnomu hospodarstvi. Naukovi pratsi ONAKhT, 48,166–171.
Metodolohichni zasady ta empiryka funktsionuvannia i rozvytku sektoralnykh sub’iektiv finansovoi infrastruktury. Available at: http://www.economy.nayka.com.ua
Dyshkantiuk, O. V. (2016). Formuvannia infrastrukturnoho zabezpechennia sfery hostynnostii. Vyklyky chasu, 7 (357), 25–28.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2017 Людмила Анатоліївна Тітомир, Олена Іванівна Данилова
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.