Дослідження етапі проектування енергоефективних ІЧ-сушарок

Андрей Николаевич Загорулько, Алексей Евгеньевич Загорулько, Людмила Васильевна Киптелая

Анотація


У роботі представлені дослідження основних етапів проектування теплових апаратів, оскільки існуючі ІЧ-сушарки мають недоліки у вигляді великої продуктивності, тривалої теплової обробки, значною енерго- і металоємністю, а так само не забезпечують рівномірність теплових потоків на прийомних поверхнях. У зв'язку з цим виникає актуальність в детальному дослідженні етапів проектування сучасних автоматизованих енергоефективних ІЧ-сушарок періодичної і безперервної дії для виробництва високоякісних сушених напівфабрикатів з рослинної плодоягідного сировини

Ключові слова


етапи; проектування; розробка; ІЧ-сушарка; рослинне плодоягідне сировину; оптимальна форма; рівномірність

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


1. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50‒52.

2. Jaros, M., Pabis, S. (2006). Theoretical models for fluid-bed drying of cut vegetables. Biosyst. Eng. 93: pp. 45‒55.

3. Lykov, A. (1968). Theory of Drying. Moscow: Energia, 471.

4. Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12‒13.

5. Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.

6. Pabis, S., Jaros, M. (2002). The first period of convection drying vegetables and the effect of shape-dependent shrinkage. Biosyst. Engin. 81: pp. 201‒211.

7. Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80‒86.

8. Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.

9. Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. Moscow: Stroyizdat, 464.

10. Bramson, M. (1965). Infrared radiation from hot bodies. Moscow: Science, 222.


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Шаззо, Р. И. Продукты детского питания из растительного и мясного сырья инфракрасной сушки. Хранение и переработка сельхозсырья [Текст] / Р. И. Шаззо, Г. П. Овчарова. – 2005. – № 1. – С. 50–52.

2. Jaros, M. Theoretical models for fluid-bed drying of cut vegetables [Теxt] / M, Jaros, S. Pabis // Biosyst. – 2006. – Eng. 93. – pp. 45–55.

3. Лыков, А. В. Теория сушки [Текст] / А. В. Лыков. – М.: Энергия, 1968. – 471 с.

4. Касаткин, В. В. Сушка термолабильных материалов на установках непрерывного действия [Текст] / В. В. Касаткин, И. Ш. Шумилова // Пищевая промышленность. – 2006. – № 10. – С. 12–13.

5. Алексанян, И. Ю. Высокоинтенсивная сушка пищевых продуктов. Пеносушка. Теория. Практика. Моделирование [Текст]: монография / И. Ю. Алексанян, А. А. Буйнов. – Астрахань: Изд-во АГТУ, 2004. – 380 с.

6. Pabis, S. The first period of convection drying vegetables and the effect of shape-dependent shrinkage [Теxt] / S. Pabis, M. Jaros // Biosyst. – 2002. – Engin. 81. – pp. 201–21.

7. Киптелая, Л. В. ИК-сушка плодоягодного сырья [Текст] / Л. В. Киптелая, А. Н. Загорулько // Научный журнал НИУ ИТМО. Серия Процессы и аппараты пищевых производств. ‒ 2014. ‒ Вып. 2. ‒ С. 80–86.

8. ІЧ-сушарка органічної рослинної сировини [Текст]: Патент № 106461 Україна, А23N 12/08 В01D 1/00 / Черевко О. І., Кіптела Л. В., Загорулько А. М., (Україна). – № а 2013 14949; заявл. 20.12.2013; опубл. 26.08.2014, Бюл. № 16. – 3 с.

9. Мачкаши, А. Лу- чистое отопление [Текст] / А. Мачкаши, Л. Банхиди. – М.: Стройиз- дат, 1985. ‒ 464 с.

10. Брамсон, М. А. Инфракрасное излучение нагретых тел [Текст] / М. А. Брамсон. ‒ М.: Наука, 1965. ‒ 222 с.



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2016 Андрей Николаевич Загорулько, Алексей Евгеньевич Загорулько, Людмила Васильевна Киптелая

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)