Дослідження етапі проектування енергоефективних ІЧ-сушарок

Автор(и)

  • Андрей Николаевич Загорулько Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна https://orcid.org/0000-0002-7182-1733
  • Алексей Евгеньевич Загорулько Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна
  • Людмила Васильевна Киптелая Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Україна

Ключові слова:

етапи, проектування, розробка, ІЧ-сушарка, рослинне плодоягідне сировину, оптимальна форма, рівномірність

Анотація

У роботі представлені дослідження основних етапів проектування теплових апаратів, оскільки існуючі ІЧ-сушарки мають недоліки у вигляді великої продуктивності, тривалої теплової обробки, значною енерго- і металоємністю, а так само не забезпечують рівномірність теплових потоків на прийомних поверхнях. У зв'язку з цим виникає актуальність в детальному дослідженні етапів проектування сучасних автоматизованих енергоефективних ІЧ-сушарок періодичної і безперервної дії для виробництва високоякісних сушених напівфабрикатів з рослинної плодоягідного сировини

Біографії авторів

Андрей Николаевич Загорулько, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Аспірант

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

 

Алексей Евгеньевич Загорулько, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Кандидат технічних наук, доцент

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв

Людмила Васильевна Киптелая, Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук, професор

Кафедра процесів, апаратів та автоматизації харчових виробництв 

Посилання

1. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50‒52.

2. Jaros, M., Pabis, S. (2006). Theoretical models for fluid-bed drying of cut vegetables. Biosyst. Eng. 93: pp. 45‒55.

3. Lykov, A. (1968). Theory of Drying. Moscow: Energia, 471.

4. Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12‒13.

5. Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.

6. Pabis, S., Jaros, M. (2002). The first period of convection drying vegetables and the effect of shape-dependent shrinkage. Biosyst. Engin. 81: pp. 201‒211.

7. Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80‒86.

8. Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.

9. Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. Moscow: Stroyizdat, 464.

10. Bramson, M. (1965). Infrared radiation from hot bodies. Moscow: Science, 222.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-12

Номер

Розділ

Технології та обладнання виробництва