Використання високочастотних гідродинамічних коливань для одержання водно-етанольних сумішей

Автор(и)

  • Юлія Олександрівна Шурчкова Інститут технічної теплофізики НАН України вул. Булаховського, 2а, м. Київ, Україна, 03164, Україна
  • Ірина Олександрівна Дубовкіна Інститут технічної теплофізики НАН України вул. Булаховського, 2а, м. Київ, Україна, 03164, Україна

Ключові слова:

водно-етанольні суміші, дискретно-імпульсне введення енергії, знекиснення, високочастотні гідродинамічні коливання

Анотація

Проведений аналіз процесів, що мають місце в бінарних системах вода-етанол: гідратації, асоціації. Представлено дослідження властивостей водних систем оброблених методом дискретно-імпульсного введення енергії. Наведено результати експериментальних досліджень впливу високочастотних гідродинамічних коливань на фізико-хімічні параметри водних систем. Встановлено зниження вмісту розчиненого кисню у водно-етанольних сумішах. Сформульовано висновки, які мають практичну цінність для проведення подальших наукови досліджень у даному напрямку  та розроблення рекомендацій для  промислового  виробництва

Біографії авторів

Юлія Олександрівна Шурчкова, Інститут технічної теплофізики НАН України вул. Булаховського, 2а, м. Київ, Україна, 03164

Доктор технічних наук, професор, головний науковий співробітник відділу тепломасообміну в дисперсних системах

Ірина Олександрівна Дубовкіна, Інститут технічної теплофізики НАН України вул. Булаховського, 2а, м. Київ, Україна, 03164

Кандидат технічних наук, с.н.с., старший науковий співробітник відділу тепломасообміну в дисперсних системах

Посилання

1. Rogov, I. A. (1988). Elektrofizicheskie metody obrabotki pishhevyx produktov. Moscow : Agropromizdat, 272.

2. Food processing operations modeling. (2009). Design and analysis: edited by Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj. London, New York : CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 340.

3. Dolinskij, A. A., Basok, B. I. (2005). Nanomasshtabnye effekty pri diskretno-impulsnoj transformacii energii. IFZh, T. 78, № 1, 15–23.

4. Dubovkina, I. A. (2012). Modelirovanie processov gidratacii i strukturirovaniya etanola v usloviyax obrabotki DIVE. "Eastern-European Journal of Eenterprise Technologies" , № 6/6 (60), 50–51.

5. Marcin, Rybicki, Ewa, Hawlicka (2014). Influence of ions on molecular vibrations and hydrogen bonds in methanol–water mixtures: MD simulation study. Original Research Article Journal of Molecular Liquids, Vol. 196, 300–307.

6. Yves, Marechal. (2006). The Hydrogen Bond and the Water Molecule: The Physics and Chemistry of Water, Aqueous and Bio-Media. Elsevier Science & Technology, 332.

7. Mendeleev, D. I. (1959). Rastvory. Moskva: Izdatelstvo Akademii Nauk SSSR, 256–274.

8. Adler, Yu. P., Markova, E. V., Granovskij, Yu. V. (1976). Planirovanie eksperimenta pri poiske optimalnyx uslovij. Moskva: Nauka, 280.

9. Texnologіchnij reglament na virobnictvo gorіlok і lіkero-gorіlchanix napoїv: TR U 18.5084-96. Kiev: UkrNDІspirtbіoprod, 1996, 330.

10. Kuzmin, O. V. [i dr.]. (2011). Vodka: texnologiya, kachestvo, innovacii: monografiya. Doneck: DonNUET, 307.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-12

Номер

Розділ

Технології та обладнання виробництва