Використання високочастотних гідродинамічних коливань для одержання водно-етанольних сумішей
Ключові слова:
водно-етанольні суміші, дискретно-імпульсне введення енергії, знекиснення, високочастотні гідродинамічні коливанняАнотація
Проведений аналіз процесів, що мають місце в бінарних системах вода-етанол: гідратації, асоціації. Представлено дослідження властивостей водних систем оброблених методом дискретно-імпульсного введення енергії. Наведено результати експериментальних досліджень впливу високочастотних гідродинамічних коливань на фізико-хімічні параметри водних систем. Встановлено зниження вмісту розчиненого кисню у водно-етанольних сумішах. Сформульовано висновки, які мають практичну цінність для проведення подальших наукови досліджень у даному напрямку та розроблення рекомендацій для промислового виробництваПосилання
1. Rogov, I. A. (1988). Elektrofizicheskie metody obrabotki pishhevyx produktov. Moscow : Agropromizdat, 272.
2. Food processing operations modeling. (2009). Design and analysis: edited by Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj. London, New York : CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 340.
3. Dolinskij, A. A., Basok, B. I. (2005). Nanomasshtabnye effekty pri diskretno-impulsnoj transformacii energii. IFZh, T. 78, № 1, 15–23.
4. Dubovkina, I. A. (2012). Modelirovanie processov gidratacii i strukturirovaniya etanola v usloviyax obrabotki DIVE. "Eastern-European Journal of Eenterprise Technologies" , № 6/6 (60), 50–51.
5. Marcin, Rybicki, Ewa, Hawlicka (2014). Influence of ions on molecular vibrations and hydrogen bonds in methanol–water mixtures: MD simulation study. Original Research Article Journal of Molecular Liquids, Vol. 196, 300–307.
6. Yves, Marechal. (2006). The Hydrogen Bond and the Water Molecule: The Physics and Chemistry of Water, Aqueous and Bio-Media. Elsevier Science & Technology, 332.
7. Mendeleev, D. I. (1959). Rastvory. Moskva: Izdatelstvo Akademii Nauk SSSR, 256–274.
8. Adler, Yu. P., Markova, E. V., Granovskij, Yu. V. (1976). Planirovanie eksperimenta pri poiske optimalnyx uslovij. Moskva: Nauka, 280.
9. Texnologіchnij reglament na virobnictvo gorіlok і lіkero-gorіlchanix napoїv: TR U 18.5084-96. Kiev: UkrNDІspirtbіoprod, 1996, 330.
10. Kuzmin, O. V. [i dr.]. (2011). Vodka: texnologiya, kachestvo, innovacii: monografiya. Doneck: DonNUET, 307.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Юлія Олександрівна Шурчкова, Ірина Олександрівна Дубовкіна
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.