Використання високочастотних гідродинамічних коливань для одержання водно-етанольних сумішей

Юлія Олександрівна Шурчкова, Ірина Олександрівна Дубовкіна

Анотація


Проведений аналіз процесів, що мають місце в бінарних системах вода-етанол: гідратації, асоціації. Представлено дослідження властивостей водних систем оброблених методом дискретно-імпульсного введення енергії. Наведено результати експериментальних досліджень впливу високочастотних гідродинамічних коливань на фізико-хімічні параметри водних систем. Встановлено зниження вмісту розчиненого кисню у водно-етанольних сумішах. Сформульовано висновки, які мають практичну цінність для проведення подальших наукови досліджень у даному напрямку  та розроблення рекомендацій для  промислового  виробництва

Ключові слова


водно-етанольні суміші; дискретно-імпульсне введення енергії; знекиснення; високочастотні гідродинамічні коливання

Повний текст:

PDF

Посилання


1. Rogov, I. A. (1988). Elektrofizicheskie metody obrabotki pishhevyx produktov. Moscow : Agropromizdat, 272.

2. Food processing operations modeling. (2009). Design and analysis: edited by Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj. London, New York : CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 340.

3. Dolinskij, A. A., Basok, B. I. (2005). Nanomasshtabnye effekty pri diskretno-impulsnoj transformacii energii. IFZh, T. 78, № 1, 15–23.

4. Dubovkina, I. A. (2012). Modelirovanie processov gidratacii i strukturirovaniya etanola v usloviyax obrabotki DIVE. "Eastern-European Journal of Eenterprise Technologies" , № 6/6 (60), 50–51.

5. Marcin, Rybicki, Ewa, Hawlicka (2014). Influence of ions on molecular vibrations and hydrogen bonds in methanol–water mixtures: MD simulation study. Original Research Article Journal of Molecular Liquids, Vol. 196, 300–307.

6. Yves, Marechal. (2006). The Hydrogen Bond and the Water Molecule: The Physics and Chemistry of Water, Aqueous and Bio-Media. Elsevier Science & Technology, 332.

7. Mendeleev, D. I. (1959). Rastvory. Moskva: Izdatelstvo Akademii Nauk SSSR, 256–274.

8. Adler, Yu. P., Markova, E. V., Granovskij, Yu. V. (1976). Planirovanie eksperimenta pri poiske optimalnyx uslovij. Moskva: Nauka, 280.

9. Texnologіchnij reglament na virobnictvo gorіlok і lіkero-gorіlchanix napoїv: TR U 18.5084-96. Kiev: UkrNDІspirtbіoprod, 1996, 330.

10. Kuzmin, O. V. [i dr.]. (2011). Vodka: texnologiya, kachestvo, innovacii: monografiya. Doneck: DonNUET, 307.


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Рогов, И. А. Электрофизические методы обработки пищевых продуктов [Текст] / И. А. Рогов. – М. : Агропромиздат, 1988. – 272 с.

2. Food processing operations modeling. Design and analysis [Text] / [second edition] : edited by Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj. – London, New York : CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 2009. – 340 р.

3. Долинский, А. А. Наномасштабные эффекты при дискретно-импульсной трансформации энергии [Текст] / А. А. Долинский, Б. И. Басок // ИФЖ. – 2005 – Т.78, № 1. – С. 15–23.

4. Дубовкина, И. А. Моделирование процессов гидратации и структурирования этанола в условиях обработки ДИВЭ [Текст] / И. А. Дубовкина // "Восточно-Европейский журнал передовых технологий". – 2012. – № 6/6 (60). – С. 50–51.

5. Marcin, R. Influence of ions on molecular vibrations and hydrogen bonds in methanol–water mixtures: MD simulation study [Text] / Marcin Rybicki, Ewa Hawlicka // Original Research Article Journal of Molecular Liquids. – 2014. – Vol. 196. – P. 300–307.

6. Yves, Marechal. The Hydrogen Bond and the Water Molecule: The Physics and Chemistry of Water, Aqueous and Bio-Media [Text] / Marechal Yves // Elsevier Science & Technology, 2006. – 332 p.

7. Менделеев, Д. И. Растворы [Текст] / Д. И. Менделеев // Москва: Издательство Академии Наук СССР, 1959. – С. 256–274.

8. Адлер, Ю. П. Планирование эксперимента при поиске оптимальных условий [Текст] / Ю. П. Адлер, Е. В. Маркова, Ю. В. Грановский. – М. : Наука, 1976. – 280 с.

9. Технологічний регламент на виробництво горілок і лікеро-горілчаних напоїв [Текст] : ТР У 18.5084-96. - К.: УкрНДІспиртбіопрод, 1996. – 330 с.

10. Водка: технология, качество, инновации: монография [Текст] / О. В. Кузьмин [и др.]. – Донецк: ДонНУЭТ, 2011. – 307 с.



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2016 Юлія Олександрівна Шурчкова, Ірина Олександрівна Дубовкіна

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)