Удосконалення технологічного процесу одержання виробів із дріжджового тіста прискореним способом

Автор(и)

  • Світлана Юріївна Попова Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042, Україна https://orcid.org/0000-0002-1548-8788
  • Радіон Петрович Никифоров Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042, Україна
  • Аліна Вячеславівна Слащева Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042, Україна

Ключові слова:

вторинні продукти переробки картоплі, суха картопляна добавка, апаратурна схема, технологічний процес, дріжджове тісто

Анотація

У роботі запропоновано принципову апаратурну схему технологічного процесу виробництва сухої картопляної добавки (СКД) отриману із вторинних продуктів переробки картоплі (ВППК). На підставі результатів досліджень функціональних властивостей сухої картопляної добавки та її впливу на фізико-хімічні, структурно-механічні, мікробіологічні властивості дріжджового напівфабрикату та готової продукції, а також встановлених режимів та умов її введення у рецептуру запропоновано апаратурне рішення технологічного процесу отримання виробів з дріжджового тіста прискореним способом.

Наведені схеми підібрані для підприємств як великої потужності, так і для пекарень з неповним виробничим циклом

Біографії авторів

Світлана Юріївна Попова, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042

Кандидат технічних наук

Кафедра технології в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Радіон Петрович Никифоров, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042

Кандидат технічних наук

Доцент кафедри « Технології  в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи

Аліна Вячеславівна Слащева, Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського вул. Островського 16, м. Кривий Ріг, Україна, 50042

Кандидат технічних наук

Доцент кафедри « Технології  в ресторанному господарстві та готельної і ресторанної справи»

Посилання

1. Pashchenko, L. P. (2002). Biotehnologicheskie osnovy proizvodstva hlebobulochnyh izdelii. Moscow: Kolos, 368.

2. Drobot, V. I. (2006). Tekhnolohiia khlibopekarskoho vyrobnytstva. Kyiv: Tekhnika, 408.

3. Pivovarov, O. A., Mykolenko, S. Yu., Tyshchenko, H. P. (2012). Mikrostrukturni osoblyvosti tista na osnovi rozchyniv, piddanykh dii kontaktnoi nerivnovazhnoi plazmy. Kharchova nauka i tekhnolohiia, 1 (18), 67–70.

4. Kozlova, S. H., Lysiuk, H. M., Samokhvalova, O. V., Hvozdiak, R. I., Votselko, S. K.; assignee: Kharkiv State Academy of Technology and Organization of Nutrition (Ukraine). (2001). Sposib vyrobnytstva drizhdzhovoho tista. Patent of Ukraine № 35433, MPK A 21 D 8/00, 8/02. Appl. № 99105595. Filed 13.10.1999. Bull. № 2, 3.

5. Safonova, O. M., Havrysh, T. V., Pertsevyi, F. V., Panchenko, I. A. (2002). Sposib oderzhannia drizhdzhovoho tista. Patent of Ukraine № 50178, MPK A 21 D 8/02. Appl. № 2001117630. Filed 08.11.2001. Bull. № 10, 2.

6. Popova, S. (2015). Study of the fractional composition of sugars of the secondary products of potato processing. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 5(6(77)), 23–28. doi:10.15587/1729-4061.2015.51551

7. Popova, S., Nykyforov, R., Slashcheva, A. (2015). Pre-activation optimization of the yeast. Technology Audit And Production Reserves, 5(4(25)), 29-35. doi:10.15587/2312-8372.2015.51760

8. Popova, S. (2015). Doslidzhennia pokaznykiv yakosti ta bezpeky sukhoi dobavky otrymanoi iz vtorynnykh produktiv pererobky kartopli. Naukovi pratsi ONAKhT, 48, 68–71.

9. Popova, S. (2015). Doslidzhennia zalezhnosti khlibopekarnykh vlastyvostei pshenychnoho boroshna vid kontsentratsii sukhoi kartoplianoi dobavky. Khranenye y pererabotka zerna, 8-9(195), 59–62.

10. Nykyforov, R., Sabirov, O. (2015). Process design of unfermented puff semi-finished products based on milk whey. Technology Audit And Production Reserves, 3(3(23)), 37–41. doi:10.15587/2312-8372.2015.44154

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-11

Номер

Розділ

Технології та обладнання виробництва