Структура та властивості спечених матеріалів на основі системи Fe-Cu-C, одержаних із застосуванням різних способів легування
Ключові слова:
спечені стали, легування, залізний порошок, мідний порошок, графіт, механосинтез, омідненняАнотація
Розглянуто основні способи легування порошкових конструкційних сталей. Досліджено комплекс фізичних і механічних властивостей спечених конструкційних матеріалів на основі заліза, одержаних із застосуванням різних технологічних прийомів легування міддю і вуглецем: механічного змішування, механосинтезу й оміднення. Проведено порівняльний аналіз властивостей одержаних матеріалів і визначений оптимальний спосіб легування. Результати досліджень можуть бути використані при створенні спечених сталей і сплавів з підвищеними експлуатаційними властивостямиПосилання
1. Antsyferov, V., Akimenko, V., Grevnov, L. (1991). Poroshkovye legirovannye stali, 318 p.
2. Yermakov, S., Vyaznikov N. (1990). Poroshkovye stali i izdeliya, 319 p.
3. Antsyferov, V., Akimenko, V. (1983). Spechennye legirovannye stali, 88 p.
4. Antsyferov, V., Cherepanova, T. (1981). Struktura spechennyh staley, 112 p.
5. Fedorchenko, I., Pugina, L. (1980). Kompozitsyonnye spechennye antifriktsyonnye materialy, 401 p.
6. Radomyselckiy, I., Serdyuk, G., Scherban, N. (1985). Konstruktsyonnye poroshkovye materialy, 152 p.
7. Akimenko, V., Bulanov, V., Rukin, V. (1982). Zheleznye poroshki, 246 p.
8. Naboychenko, S. (1997). Poroshki tsvetnyh metallov: sprav. izd, 542 p.
9. Stepanchuk, A., Bilyk, I., Boyko, P. (1989). Tehnologiya poroshkovoy metallurgii, 415 p.
10. Ketov, V., Vnukov, A., Demchenko, I., Roslik, I. (2011). Issledovanie vliyaniya sposoba legirovaniya mediyu na svoystva shiht i harakteristiki spechennyh materialov na osnove zheleza. Sbornik dokladov mezhdunarodnogo simpoziuma «Inzheneriya poverhnosti. Novye poroshkovye kompozitsyonnye materialy. Svarka», Minsk, 153-157.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2016 Александр Александрович Внуков
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.