Визначення параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини тваринного походження в умовах відкритого робочого простору

Радіон Петрович Никифоров, Юрій Миколайович Коренець

Анотація


Робота містить опис активного експерименту, проведеного для визначення оптимальних параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини в умовах відкритого робочого простору. На підставі даних, отриманих в ході експерименту, сформульовано висновки, які мають практичну користь для проведення подальших наукових досліджень у даному напрямку та розробки рекомендацій для реального виробництва. 


Ключові слова


ІЧ-обробка; ІЧ-смаження; гриль; грилювання; харчова сировина; відкритий робочий простір; параметр процесу; активний експеримент

Повний текст:

PDF

Посилання


1. Karsekina, V. V., Berdichevskii V. H., Melnichuk Е. V. (1989). Sovershenstvovanie texnologii proizvodstva produkcii obshhestvennogo pitaniya [Improvement of production technology products socio nutrition]. Kiev, Ukraine: Texnika, 207.

2. Mikheev, M. A., Mikheeva, I. M. (1977). Osnovy teploperedachi [Fundamentals of heat]. Moscow, Russia: Еnergiya, 344.

3. Isachenko, V. P., Osipov V. A., Sukomel, A. C. (1981). Teploperedacha : Uchebnik dlya vuzov [Heat transfer : Textbook for Universities.]. Moscow, Russia: Energoizdat, 416.

4. Zdobnov, A. I. , Cyganenko, V. A. , Peresichnyj, M. I. ed. (2001). Sbornik receptur blyud i kulinarnyx izdelij: dlya predpriyatij obshhestv. pitaniya. Kiev, Ukrainе, A.S.K., 656.

5. Alyoxina, L. T., Bolshakov, A. S., Boreskov, V. G. and etc. Rogov, I. A. ed. (1988).Texnologiya myasa i myasoproduktov [Technology of meat and meat products]. Moscow, Russia: Agropromizdat, 576.

6. Adler, Y. P., Markova, E. V., Hranovskii, Yu. V. (1976). Planirovanie eksperimenta pri poiske optimalnyx uslovij [Planning of experiment in finding the optimal conditions]. Moscow, Russia: Nauka, 280.

7. Tylhner, D. E. (1962). Organolepticheskij analiz pishhevyx produktov [Sensory analysis of food products]. Moscow, Russia: Pyschepromyzdat, 388.

8. (1992). GOST 9959-91. Produkty myasnye. Obshhie usloviya provedeniya organolepticheskoj ocenki [Meat products. General terms of sensory evaluation]. Key. 1.1.92. Moscow, Russia: Izd-vo standartov, 7.

9. Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj ed. (2009). Food processing operations modeling. Design and analysis [second edition]. London, New York: CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 340.

10. Rogov, I. A. (1988). Elektrofizicheskie metody obrabotki pishhevyx produktov [Electrophysical methods of food processing]. Moscow, Russia: Agropromizdat, 272.

11. Topolnyk, V. G., Korenets, Yu. N. (2009). Poisk optimalnyx uslovij processa teplovoj obrabotki polufabrikatov iz svininy IK-izlucheniem v usloviyax otkrytogo rabochego prostranstva [Search the optimum conditions of heat treatment process semi pork infrared radiation in the open workspace]. Vestnik DonNUET. Ser.: Tehn. nauki, 1 (41) `, 91-99.


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Карсекина, В. В. Совершенствование технологии производства продукции общественного питания [Текст] / В. В. Карсекина, В. Х. Бердичевский, Е. В. Мельничук. – К. : Техніка, 1989. – 207 с.

2. Михеев, М. А. Основы теплопередачи [Текст] / М. А. Михеев, И. М. Михеева. – Изд. 2-е, стереотип. – М. : Энергия, 1977. – 344 с.

3. Исаченко, В. П. Теплопередача [Текст] : Учебник для вузов / В. П. Исаченко, В. А. Осипова, А. С. Сукомел. – 4-е изд., перераб. и доп. – М. : Энергоиздат, 1981 – 416 с.

4. Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий: для предприятий обществ. питания [Текст] / Авт. сост.: А. И. Здобнов, В. А. Цыганенко, М. И. Пересичный. – К. : А.С.К., 2001. – 656 с.

5. Алёхина, Л. Т. Технология мяса и мясопродуктов [Текст] / Л. Т. Алёхина, А. С. Большаков, В. Г. Боресков и др.; под ред. И. А. Рогова. – М. : Агропромиздат, 1988. – 576 с.

6. Адлер, Ю. П. Планирование эксперимента при поиске оптимальных условий [Текст] / Ю. П. Адлер, Е. В. Маркова, Ю. В. Грановский. – М. : Наука, 1976. – 280 с.

7. Тильгнер, Д. Е. Органолептический анализ пищевых продуктов [Текст] / Д. Е. Тильгнер. – М.: Пищепромиздат, 1962 – 388 с.

8. ГОСТ 9959-91. Продукты мясные. Общие условия проведения органолептической оценки. – Введ. 01.01.92. – М. : Изд-во стандартов, 1992. – 7 с.

9. Food processing operations modeling. Design and analysis [Text] / [second edition] : edited by Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj. – London, New York : CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 2009. – 340 р.

10. Рогов, И. А. Электрофизические методы обработки пищевых продуктов [Текст] / И. А. Рогов. – М. : Агропромиздат, 1988. – 272 с.

11. Топольник, В. Г. Пошук оптимальних умов процесу теплової обробки напівфабрикатів зі свинини ІЧ-випромінюванням в умовах відкритого робочого простору  [Текст]    / В. Г. Топольник, Ю. М. Коренець // Вісник ДонНУЕТ. Сер.: Техн. науки. – 2009. – № 1 (41)` - С. 91-99.



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2015 Радіон Петрович Никифоров, Юрій Миколайович Коренець

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)