Визначення параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини тваринного походження в умовах відкритого робочого простору
Ключові слова:
ІЧ-обробка, ІЧ-смаження, гриль, грилювання, харчова сировина, відкритий робочий простір, параметр процесу, активний експериментАнотація
Робота містить опис активного експерименту, проведеного для визначення оптимальних параметрів процесу ІЧ-смаження харчової сировини в умовах відкритого робочого простору. На підставі даних, отриманих в ході експерименту, сформульовано висновки, які мають практичну користь для проведення подальших наукових досліджень у даному напрямку та розробки рекомендацій для реального виробництва.
Посилання
1. Karsekina, V. V., Berdichevskii V. H., Melnichuk Е. V. (1989). Sovershenstvovanie texnologii proizvodstva produkcii obshhestvennogo pitaniya [Improvement of production technology products socio nutrition]. Kiev, Ukraine: Texnika, 207.
2. Mikheev, M. A., Mikheeva, I. M. (1977). Osnovy teploperedachi [Fundamentals of heat]. Moscow, Russia: Еnergiya, 344.
3. Isachenko, V. P., Osipov V. A., Sukomel, A. C. (1981). Teploperedacha : Uchebnik dlya vuzov [Heat transfer : Textbook for Universities.]. Moscow, Russia: Energoizdat, 416.
4. Zdobnov, A. I. , Cyganenko, V. A. , Peresichnyj, M. I. ed. (2001). Sbornik receptur blyud i kulinarnyx izdelij: dlya predpriyatij obshhestv. pitaniya. Kiev, Ukrainе, A.S.K., 656.
5. Alyoxina, L. T., Bolshakov, A. S., Boreskov, V. G. and etc. Rogov, I. A. ed. (1988).Texnologiya myasa i myasoproduktov [Technology of meat and meat products]. Moscow, Russia: Agropromizdat, 576.
6. Adler, Y. P., Markova, E. V., Hranovskii, Yu. V. (1976). Planirovanie eksperimenta pri poiske optimalnyx uslovij [Planning of experiment in finding the optimal conditions]. Moscow, Russia: Nauka, 280.
7. Tylhner, D. E. (1962). Organolepticheskij analiz pishhevyx produktov [Sensory analysis of food products]. Moscow, Russia: Pyschepromyzdat, 388.
8. (1992). GOST 9959-91. Produkty myasnye. Obshhie usloviya provedeniya organolepticheskoj ocenki [Meat products. General terms of sensory evaluation]. Key. 1.1.92. Moscow, Russia: Izd-vo standartov, 7.
9. Soojin Jun, Joseph M. Irudayaraj ed. (2009). Food processing operations modeling. Design and analysis [second edition]. London, New York: CRC Press is an imprint of the Taylor & Francis Group, an informa business, 340.
10. Rogov, I. A. (1988). Elektrofizicheskie metody obrabotki pishhevyx produktov [Electrophysical methods of food processing]. Moscow, Russia: Agropromizdat, 272.
11. Topolnyk, V. G., Korenets, Yu. N. (2009). Poisk optimalnyx uslovij processa teplovoj obrabotki polufabrikatov iz svininy IK-izlucheniem v usloviyax otkrytogo rabochego prostranstva [Search the optimum conditions of heat treatment process semi pork infrared radiation in the open workspace]. Vestnik DonNUET. Ser.: Tehn. nauki, 1 (41) `, 91-99.
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Радіон Петрович Никифоров, Юрій Миколайович Коренець
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.