Постановка задачі автоматичного управління сокоочисним відділенням цукрового виробництва

Анатолій Іванович Жученко, Катерина Юріївна Міщенко

Анотація


В даній роботі проаналізовано техніко-економічні показники, які можуть бути використані як критерії оптимального керування сокоочисного відділення цукрового виробництва. Обрано та обґрунтовано критерій, який в більшій мірі характеризує роботу відділення та сформульовані обмеження як на якісні показники продукту, так і на керувальні дії. Визначена задача оптимального керування сокоочисним відділенням цукрового заводу.


Ключові слова


цукрове виробництво; сокоочисне відділення; критерій оптимального керування; обмеження; задача керування

Повний текст:

PDF

Посилання


1. Sapronov, A. R. (1975). Tekhnolohiia sakhara. M.: Lehkaia i pishchevaia promyshlennost’, 229.

2. Nechaev, A. P. (2005). Tekhnolohii pishchevykh proizvodstv. M.: KolosS, 768.

3. Moshe, Benziman (1978). Purification and Regulatory Properties of the Oxaloacetate Decarboxylase of Acetobacter xylinum. JOURNAL OF BACTERIOLOGY American Society for Microbiology, Vol.134, №1, Apr. 1978, 1-9.

4. Rukkumani, V. (2014). Chemical process control in sugar manufacturing unit. International Journal of Advances in Engineering & Technology, Vol. 6, Issue 6, Jan. 2014, 2732-2738.

5. Karthik, C. (2011). Modelling and Control of Chemical Process in Sugar Industry. International Conference on VLSI, Communication & Instrumentation (ICVCI), 2011, 24-28.

6. Xiaofeng, Lin (2008). Neural Network Modeling and HDP for Neutralized pH Value Control in the Clarifying Process of Sugar Cane Juice. Proceedings of the World Congress on Engineering and Computer Science, San Francisco, USA, October 22 - 24, 2008.

7. Pat. 2003089673 USA, IC3 C13B20/12. (2003). A system to produce sugar from plant materials. David O Sanders. Publ. 30.10.2003.

8. Pat. 2012042319 CH, IC3 C13B20/06. (2012). A system and a method for controlling purification of juice in a sugar mill. Arun Kumar Mani,Tarun Prakash Mathur,Koustubh Palnitkar, Babji Buddhi Srinivasa. Publ. 05.04.2012.

9. Babchenko, Ye. A. (1998). Avtomatizatsiia i modelirovanie tekhnolohicheskikh protsessov otdeleniia ochistki diffuzionnoho soka sakharnoho proizvodstva. Rukopis’, 114.

10. Parkhomenko, I. I. (2002). Avtomatyzovana systema diliankoiu ochyshchennia dyfuziinoho soku na bazi nechitkoi lohiky. Rukopys, 296.

11. Zaika, V. I. (2013). Synerhetychnyi syntez iierarkhichnoi systemy keruvannia tekhnolohichnym kompleksom tsukrovoho zavodu. Vostochno-Evropeiskii zhurnal peredovykh tekhnolohii, №4/2 (64), 46-51.

12. Syshchenko, H. A. (1998). Avtomatyzovane upravlinnia tekhnolohichnym kompleksom ochystky dyfuziinoho soku z urakhuvanniam vzaiemodii pidsystem. Rukopys, 164.

13. Zhuchenko, A. I. (2013). Matematychne modeliuvannia ta optymal’ne keruvannia vyparnymy ustanovkamy. Kiev: Khimdzhest, 316.

14. Samolotov, V. M. (2007). Pravyla vedennia tekhnolohichnoho protsesu vyrobnytstva tsukru z tsukrovykh buriakiv. Pravyla ustalenoi praktyky 15.83-37-106:2007. Kiev: Tsukor Ukrainy, 419.


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Сапронов, А. Р. Технология сахара [Текст]: для кадров массовых профессий [Tекст] / А. Р. Сапронов. – М.: Легкая и пищевая промышленность, 1975. – 232 с.: ил. – Библиогр.: С. 229.

2. Нечаев, А. П. Технологии пищевых производств [Tекст] / А. П. Нечаев, И. С. Шуб, О. М. Аношина и др.; Под ред. А. П. Нечаева. – М.: КолосС, 2005. – 768 с.: ил. – (Учебники и учеб. Пособия для студентов высших учебных заведений). – 3000 экз. – ISBN 5-10-003813-6.

3. Moshe, Benziman. Purification and Regulatory Properties of the Oxaloacetate Decarboxylase of Acetobacter xylinum [Text] / Moshe Benziman, Anna Russo, Sarah Hochman, Haim Weinhouse // Journal of bacteriology American Society for Microbiology, Apr. 1978. - Vol. 134, №1. - P. 1-9.

4. Rukkumani, V. Chemical process control in sugar manufacturing unit [Text] / V. Rukkumani , S. Khavya , S. Madhumithra , Devi B. Nandhini // International Journal of Advances in Engineering & Technology, Jan. 2014. - Vol. 6, Issue 6. - P. 2732-2738.

5. Karthik, C. Modelling and Control of Chemical Process in Sugar Industry [Text] / C. Karthik, K. Valarmathi, R. Prasanna // International Conference on VLSI, Communication & Instrumentation (ICVCI), 2011. - P. 24-28.

6. Xiaofeng, Lin Neural Network Modeling and HDP for Neutralized pH Value Control in the Clarifying Process of Sugar Cane Juice [Text] / Xiaofeng Lin, Shengyong Lei and Huixia Liu // Proceedings of the World Congress on Engineering and Computer Science, San Francisco, USA, October 22 – 24, 2008.

7. Pat. 2003089673 USA, IC3 C13B20/12. A system to produce sugar from plant materials / David O Sanders. – Publ. 30.10.2003.

8. Pat. 2012042319 CH, IC3 C13B20/06. A system and a method for controlling purification of juice in a sugar mill / Arun Kumar Mani, Tarun Prakash Mathur, Koustubh Palnitkar, Babji Buddhi Srinivasa. – Publ. 05.04.2012.

9. Бабченко, Е. А. Автоматизация и моделирование технологических процессов отделения очистки диффузионного сока сахарного производства [Текст]: дис... канд. техн. наук: 05.13.07 [Tекст] / Бабченко Е. А. Одесский гос. политехнический ун-т. – О., 1998. – 114 л.

10. Пархоменко, І. І. Автоматизована система управління ділянкою очищення дифузійного соку на базі нечіткої логіки [Текст] : дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Пархоменко І. І.; Український держ. ун-т харчових технологій. – К., 2002. – 296 л.

11. Заїка, В. І. Синергетичний синтез ієрархічної системи керування технологічним комплексом цукрового заводу [Tекст] / В. І. Заїка, В. Д. Кишенько // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. – 2013. – № 4/2 (64). – С. 46-51.

12. Сущенко, Г. А. Автоматизоване управління технологічним комплексом очистки дифузійного соку з урахуванням взаємодії підсистем [Текст]: дис... канд. техн. наук: 05.13.07 / Сущенко Ганна Анатоліївна; Український держ. ун-т харчових технологій. – К., 1998. – 164 л. – л. 138-147.

13. Жученко, А. І. Математичне моделювання та оптимальне керування випарними установками [Текст]: навч. посібник / А. І. Жученко. – К.: Хімджест, 2013. – 316 с.

14. Самольотов, В. М. Правила ведення технологічного процесу виробництва цукру з цукрових буряків. Правила усталеної практики 15.83-37-106:2007 [Tекст] / В. М. Самольотов. – К.: Цукор України, 2007. – 419 с.



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2015 Анатолій Іванович Жученко, Катерина Юріївна Міщенко

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)