Постановка задачі автоматичного управління сокоочисним відділенням цукрового виробництва

Автор(и)

  • Анатолій Іванович Жученко Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» пр. Перемоги, 37, корпус 19, Київ, Україна, 03056, Ukraine
  • Катерина Юріївна Міщенко Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Ukraine

Ключові слова:

цукрове виробництво, сокоочисне відділення, критерій оптимального керування, обмеження, задача керування

Анотація

В даній роботі проаналізовано техніко-економічні показники, які можуть бути використані як критерії оптимального керування сокоочисного відділення цукрового виробництва. Обрано та обґрунтовано критерій, який в більшій мірі характеризує роботу відділення та сформульовані обмеження як на якісні показники продукту, так і на керувальні дії. Визначена задача оптимального керування сокоочисним відділенням цукрового заводу.

Біографії авторів

Анатолій Іванович Жученко, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» пр. Перемоги, 37, корпус 19, Київ, Україна, 03056

Доктор технічних наук, професор

Кафедра автоматизації хімічних виробництв

Катерина Юріївна Міщенко, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

Аспірант,

Кафедра автоматизації хімічних виробництв інженерно-хімічного факультету

Посилання

1. Sapronov, A. R. (1975). Tekhnolohiia sakhara. M.: Lehkaia i pishchevaia promyshlennost’, 229.

2. Nechaev, A. P. (2005). Tekhnolohii pishchevykh proizvodstv. M.: KolosS, 768.

3. Moshe, Benziman (1978). Purification and Regulatory Properties of the Oxaloacetate Decarboxylase of Acetobacter xylinum. JOURNAL OF BACTERIOLOGY American Society for Microbiology, Vol.134, №1, Apr. 1978, 1-9.

4. Rukkumani, V. (2014). Chemical process control in sugar manufacturing unit. International Journal of Advances in Engineering & Technology, Vol. 6, Issue 6, Jan. 2014, 2732-2738.

5. Karthik, C. (2011). Modelling and Control of Chemical Process in Sugar Industry. International Conference on VLSI, Communication & Instrumentation (ICVCI), 2011, 24-28.

6. Xiaofeng, Lin (2008). Neural Network Modeling and HDP for Neutralized pH Value Control in the Clarifying Process of Sugar Cane Juice. Proceedings of the World Congress on Engineering and Computer Science, San Francisco, USA, October 22 - 24, 2008.

7. Pat. 2003089673 USA, IC3 C13B20/12. (2003). A system to produce sugar from plant materials. David O Sanders. Publ. 30.10.2003.

8. Pat. 2012042319 CH, IC3 C13B20/06. (2012). A system and a method for controlling purification of juice in a sugar mill. Arun Kumar Mani,Tarun Prakash Mathur,Koustubh Palnitkar, Babji Buddhi Srinivasa. Publ. 05.04.2012.

9. Babchenko, Ye. A. (1998). Avtomatizatsiia i modelirovanie tekhnolohicheskikh protsessov otdeleniia ochistki diffuzionnoho soka sakharnoho proizvodstva. Rukopis’, 114.

10. Parkhomenko, I. I. (2002). Avtomatyzovana systema diliankoiu ochyshchennia dyfuziinoho soku na bazi nechitkoi lohiky. Rukopys, 296.

11. Zaika, V. I. (2013). Synerhetychnyi syntez iierarkhichnoi systemy keruvannia tekhnolohichnym kompleksom tsukrovoho zavodu. Vostochno-Evropeiskii zhurnal peredovykh tekhnolohii, №4/2 (64), 46-51.

12. Syshchenko, H. A. (1998). Avtomatyzovane upravlinnia tekhnolohichnym kompleksom ochystky dyfuziinoho soku z urakhuvanniam vzaiemodii pidsystem. Rukopys, 164.

13. Zhuchenko, A. I. (2013). Matematychne modeliuvannia ta optymal’ne keruvannia vyparnymy ustanovkamy. Kiev: Khimdzhest, 316.

14. Samolotov, V. M. (2007). Pravyla vedennia tekhnolohichnoho protsesu vyrobnytstva tsukru z tsukrovykh buriakiv. Pravyla ustalenoi praktyky 15.83-37-106:2007. Kiev: Tsukor Ukrainy, 419.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-08-04

Номер

Розділ

Автоматизація та управління механіко-технологічними системами та комплексами