Дослідження функціональної композиції «спорт слім» для спеціальних продуктів (для контролю ваги тіла)

Автор(и)

  • Н. В. Притульська Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156, Україна https://orcid.org/0000-0001-7298-3673
  • Г. И. Сеногонова Киевский национальный торгово-экономический университет, ул. Киото, 19, г. Киев, Украина, 02156, Україна
  • Н. В. Вдовенко Государственный научно-исследовательский институт физической культуры и спорта, ул. Физкультуры, 1, г. Киев, Украина, 03680, Україна

Ключові слова:

надмірна вага, ожиріння, функціональна композиція, інгредієнти, спеціальні харчові продукти, спортсмени, регуляція ваги тіла

Анотація

Представлений аналіз результатів розробки функціональної композиції, з біологічно активних речовин з направленою фізіологічною дією на організм для використання їх в професійному спорті а також в харчуванні населення: особливо для людей з надмірною вагою для регуляції ваги тіла. Застосування методології проектування модельною функціональною композицій дає можливість розширювати асортимент харчових продуктів спеціального призначення, який можна використовувати в кондитерському виробництві. 

Біографії авторів

Н. В. Притульська, Київський національний торговельно-економічний університет, вул. Кіото, 19. м. Київ, Україна, 02156

Доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри

Кафедра товарознавства та експертизи харчових продуктів 

Г. И. Сеногонова, Киевский национальный торгово-экономический университет, ул. Киото, 19, г. Киев, Украина, 02156

Аспирант, Кафедра товароведения и экспертизы пищевых продуктов

Н. В. Вдовенко, Государственный научно-исследовательский институт физической культуры и спорта, ул. Физкультуры, 1, г. Киев, Украина, 03680

Заведующая лабораторией эргогенных факторов в спорте, кандидат биологических наук

Посилання

1. Ryden, L., Standl, E., Bartnik, Met al. (2007). Guidelines on diabetes, pre-diabetes, and cardiovascular diseases: executive summary. The Task Force on Diabetes and Cardiovascular Diseases of the European Society of Cardiology (ESC) and of the European Association for the Study of Diabetes (EASD). Eur. Heart. J., 28, №1, 88-136.

2. Matthaei, S., Stumvoll, M., Kellerer, M., Haring H. U. (2000). Pathophysiology and pharmacological basis of insulin resistanse. Endocr. Rev, 21, №6, 585-618.

3. Reaven, G. M., Abbasi, F., McLaughlin, T. (2004). Obesity, insulin resistance, and cardiovascular disease. Recent Progress in Hormone Research, 2, №1, 207-223.

4. Savage, D. B., O’Rahilly, S. (2010). Leptin therapy in lipodystrophy. Diabetologia, 53, №1, 7-9.

5. Sader, S., Nian, М., Liu, P. (2003). Leptin: a novel link between obesity, diabetes, cardiovascular risk, and ventricular hypertrophy. Circulation, Vol. 108, №6, 644-646.

6. Сєногонова, Г. Ожиріння – хвороба XXI століття [Текст] / Сєногонова Г // «Технологічний аудит та резерви виробництва» (ISSN 2226-37802).

7. Sienogonova, G., Pritulskaya, N., Sienogonova, L. Bondarenko, E. (2012). Functional topping "Capacity sports" for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 4(6(58)), 68-71.

8. Sіenohonova, L., Pashchenko, V., Stanovikhina, A. (2012). Merchandising expertise of dry food mixes for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 2(6(50)), 54-58.

9. Sienogonova, L. (2012). Research of quality of candies for sportsmen. Technology Audit And Production Reserves, 4(2(6)), 35-36.

10. Senogonova, L., Pritulska, N. (2010). Estimation of safety of new candies for sportsmen. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies 4(8(46)), 64–67.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-22

Номер

Розділ

Охорона праці та безпека життєдіяльності