Дослідження функціональної композиції «спорт слім» для спеціальних продуктів (для контролю ваги тіла)

Н. В. Притульська, Г. И. Сеногонова, Н. В. Вдовенко

Анотація


Представлений аналіз результатів розробки функціональної композиції, з біологічно активних речовин з направленою фізіологічною дією на організм для використання їх в професійному спорті а також в харчуванні населення: особливо для людей з надмірною вагою для регуляції ваги тіла. Застосування методології проектування модельною функціональною композицій дає можливість розширювати асортимент харчових продуктів спеціального призначення, який можна використовувати в кондитерському виробництві. 


Ключові слова


надмірна вага; ожиріння; функціональна композиція; інгредієнти; спеціальні харчові продукти; спортсмени; регуляція ваги тіла

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


1. Ryden, L., Standl, E., Bartnik, Met al. (2007). Guidelines on diabetes, pre-diabetes, and cardiovascular diseases: executive summary. The Task Force on Diabetes and Cardiovascular Diseases of the European Society of Cardiology (ESC) and of the European Association for the Study of Diabetes (EASD). Eur. Heart. J., 28, №1, 88-136.

2. Matthaei, S., Stumvoll, M., Kellerer, M., Haring H. U. (2000). Pathophysiology and pharmacological basis of insulin resistanse. Endocr. Rev, 21, №6, 585-618.

3. Reaven, G. M., Abbasi, F., McLaughlin, T. (2004). Obesity, insulin resistance, and cardiovascular disease. Recent Progress in Hormone Research, 2, №1, 207-223.

4. Savage, D. B., O’Rahilly, S. (2010). Leptin therapy in lipodystrophy. Diabetologia, 53, №1, 7-9.

5. Sader, S., Nian, М., Liu, P. (2003). Leptin: a novel link between obesity, diabetes, cardiovascular risk, and ventricular hypertrophy. Circulation, Vol. 108, №6, 644-646.

6. Сєногонова, Г. Ожиріння – хвороба XXI століття [Текст] / Сєногонова Г // «Технологічний аудит та резерви виробництва» (ISSN 2226-37802).

7. Sienogonova, G., Pritulskaya, N., Sienogonova, L. Bondarenko, E. (2012). Functional topping "Capacity sports" for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 4(6(58)), 68-71.

8. Sіenohonova, L., Pashchenko, V., Stanovikhina, A. (2012). Merchandising expertise of dry food mixes for athletes. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies, 2(6(50)), 54-58.

9. Sienogonova, L. (2012). Research of quality of candies for sportsmen. Technology Audit And Production Reserves, 4(2(6)), 35-36.

10. Senogonova, L., Pritulska, N. (2010). Estimation of safety of new candies for sportsmen. Eastern-European Journal Of Enterprise Technologies 4(8(46)), 64–67.


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Ryden, L. Guidelines on diabetes, pre-diabetes, and cardiovascular diseases: executive summary. The Task Force on Diabetes and Cardiovascular Diseases of the European Society of Cardiology (ESC) and of the European Association for the Study of Diabetes (EASD) [Text] / L. Ryden, E. Standl, M. Bartnik et al // Eur. Heart. J. – 2007. – Vol. 28, №1. – P. 88–136.

2. Matthaei, S. Pathophysiology and pharmacological basis of insulin resistanse [Text] / S. Matthaei, M. Stumvoll, M. Kellerer, H. U. Haring // Endocr. Rev. – 2000. – Vol. 21, № 6. – P. 585–618.

3. Reaven, G. M. Obesity, insulin resistance, and cardiovascular disease [Text] / G.M. Reaven, F. Abbasi, T. McLaughlin // Recent Progress in Hormone Research. – 2004. – Vol. 2, № 1. – P. 207–223.

4. Savage, D. B. Leptin therapy in lipodystrophy [Text] / D. B. Savage, S. O’Rahilly // Diabetologia. – 2010. – Vol. 53, № 1. – P. 7–9.

5. Sader, S. Leptin: a novel link between obesity, diabetes, cardiovascular risk, and ventricular hypertrophy [Text] / S. Sader, M. Nian, P. Liu // Circulation. – 2003. – Vol. 108, №6. – P. 644–646.

6. Сєногонова, Г. Ожиріння – хвороба XXI століття [Текст] / Сєногонова Г // «Технологічний аудит та резерви виробництва» (ISSN 2226-37802).

  7. Сєногонова, Г. Функціональний топінг «Потенціал спорту» для спортсменів [Текст] / Г. Сєногонова, Н. Притульська, Л. Сєногонова, Є. Бондаренко // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2012. – T. 4, № 6(58). – С. 68–71.

8. Пащенко, В. Товарознавча експертиза сухих харчових сумішей для спортсменів [Текст] / В. Пащенко, Л. Сєногонова, А. Становіхіна // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2011. – T. 2, № 6(50). - С. 54–58.

9. Сєногонова, Л. Дослідження якості цукерок для спортсменів / Л. Сєногонова // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2012. – T. 4, № 2(6). – С. 35–36.

10. Сєногонова, Л. Оцінка безпечності нових цукерок для спортсменів [Текст] / Л. Сєногонова, Н. Притульська // Східно-Європейський журнал передових технологій. – 2010. – Вип. 4/8 (46). – С. 64–67. 



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2015 Н. В. Притульська, Г. И. Сеногонова, Н. В. Вдовенко

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)