Автоматизація управління продуктовим відділенням на основі інтелектуальних систем

Автор(и)

  • Р. М. Сокол Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601, Україна
  • Я. В. Смітюх Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна 01601, Україна

Ключові слова:

інтелектуальні системи прийняття рішень, нечітка логіка, нечіткий регулятор

Анотація

У статті розглядається питання автоматизації продуктового відділення цукрового заводу на основі нових методів управління. Одним з новітніх методів управління технологічними процесами виробництва є використання інтелектуальних систем управління на основі нечіткої логіки. Використання нечіткої логіки забезпечує відносно простий шлях управління складних для опису слабоформалізованих процесів, які характеризуються суттєво нелінійною поведінкою. 

Біографії авторів

Р. М. Сокол, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська 68, м. Київ, Україна, 01601

Аспірант, кафедра автоматизації процесів управління

Я. В. Смітюх, Національний університет харчових технологій, вул. Володимирська, 68, м. Київ, Україна 01601

Кандидат технічних наук, доцент, кафедра автоматизації процесів управління

Посилання

1. Sapronov, A. R. (1999). Technology of sugar production. M.: Kolos, 495.

2. Ladanyuk A. P., Tregub, V. G., Elperin, I. V., Tsutsura, V. D. (2001). Automation of technological processes and food industry Pidruchnky. K.: Agricultural Education, 224.

3. Sidletskyy, V. M. Current approaches to the design of automation systems for the sugar industry (2014). International Scientific Conference of Sugar Ukraine "Competitiveness of Ukrainian sugar to national and international markets - the requirement of time", 25-27 March: Theses. - K .: NUFT. 157-160.

5. Ladanyuk, A. P., Smityuh, Y. V. (2014). Problems of technological complex in terms of situational uncertainty. International Scientific Conference of Sugar Ukraine "Competitiveness of Ukrainian sugar to national and international markets - the requirement of time", 25-27 March: Theses. - K .: NUFT. 149-151.

6. Soloviev, V. A., Black, S. P. (2010). Artificial intelligence in control problems. Intelligent process control systems: Proc. Allowance. Vladivostok: Dal'nauka, 267.

7. Makarov, I. M., Lokhin, V. M. (2001). Intelligent automatic control system. M. : FIZMATLIT, 576.

8. Makarov, I. M., Lokhin, V. M., Manko, S. V., Romanov, M. P. (2006). Artificial intelligence and intelligent control systems. Moscow: Nauka, 333.

9. King, R. (1999). Computational intelligencein control engineering, 304.

10. Zhang, H., Liu, D. (2006). Fuzzy Modeling and Fuzzy Control. Presented at Birkhauser, Boston, 416.

11. Computer-aided manufacturing. - Mode of access: WWW / URL: http://nt-prom.ru/work/reconstruct/avtomatizacia_proizvodstva/ - Engineering company "New technologies in the industry." - Caps. from the screen.

12. Food vіddіlennya 's zero "for 4 mіsyatsі - tse really !. - Mode of access: WWW / URL:http://www.techinservice.com.ua/uk/pres-centr/novini/272-produktove-viddilennya-z-nulya-za-4-misyatsi-tse-realno.html/ - Kompaniia "Tehіnservіs" - Caps. from the screen.

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-03-22

Номер

Розділ

Автоматизація та управління механіко-технологічними системами та комплексами