Технологічні аспекти виробництва оборотних заморожених напівфабрикатів

Автор(и)

  • Дмитрий Николаевич Одарченко Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051, Ukraine

Ключові слова:

оборотні напівфабрикати, функціонально-технологічні властивості, технологія виробництва, рідкі та тверді фази

Анотація

У даній статті розроблена технологія виробництва оборотних заморожених напівфабрикатів рідких і твердих фаз дикорослих ягід, культивованих грибів, томатних овочів (томати і перець солодкий), курки (бройлери) і риби (карасі срібні), досліджено їх функціонально-технологічні властивості (ФТС), показники безпеки. Дана технологія передбачає отримання двох фаз з харчової сировини шляхом дворазового циклу заморожування-центрифугування. На підставі проведених досліджень запропоновано шляхи використання розроблених напівфабрикатів при виробництві різних груп харчових продуктів

Біографія автора

Дмитрий Николаевич Одарченко, Харківський державний університет харчування та торгівлі вул. Клочківська, 333, м. Харків, Україна, 61051

Доктор технічних наук

Професор кафедри «Товарознавства, управління якістю та екологічної безпеки»

Посилання

1. Skripnikov, Yu. (1991). Tehnologya pererobki plodiv ta yagid, 272.

2. Dontcova, N. (2002). Sozdanie novikh compoziciy bistrozamorozennikh gotovikh blud I polyfabrikatov dlya povishenia biologycheskoy cennosti. Morozenoe I zamorozenie producty, 3, 32-33.

3. Pivovarov, P. (2010). Teoretichni osnovy kharchovich technologiy, 363.

4. Maskan, A. (2002). Effect of concentration and drying processes on color change of grape juice and leather (pestil). Journal of food engineering, 54, 1, 75-80.

5. Burdo, O. (2003). Optimization of Heat Pipes and Mass Recovery. 5-th Int. Seminar «Heat Pipe, Heat Pumps, Refrigerators», 8-11 september, Minsk: Belarus, 161–166.

6. Kuc, J. (2000). Development and future direction of inducec systemic resistance in plans. Crop Protection, 859-861.

7. Potter, D. (1991). Functional foods offer products developers new openings. Food Technology International Europe, 8, 138.

8. Leung, H. (1976). Water binding of macromolecules determined by NMR. Food Science, 41, 297.

9. Pogozhih, М. (2014). Osoblivosty pererozpodily syhih rechovin pri pidgotovtsi prob dlya ocinki yakosty roslynnoi siroviny. Technologycheskiy aydit I reservy proizvodstva, 3/5 (17), 14-18.

10. Odarchenko, D. (2012). Doslidzennya functiomalno-technologycheskih vlastivostey zamorozenikh napivfabrykativ na osnovy dikoroslikh yagid. Naukovy pratsi ONAHT, 42, 2, 17-20.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-02-11

Номер

Розділ

Технології та обладнання виробництва