Енергоефективна ІЧ-сушарка для рослинної сировини

Андрей Николаевич Загорулько, Людмила Васильевна Киптелая, Алексей Евгеньевич Загорулько

Анотація


Існуюче технологічне обладнання для переробки рослинної сировини має високу продуктивність, але водночас тривалий період теплової обробки, значну енерго- і металоємність. Створення сучасного харчового обладнання дозволить виробляти продукцію високої якості з великим вмістом біологічно активних речовин. Для реалізації завимог була розроблена ІЧ-сушарка з оптимальною формою робочої камери.


Ключові слова


ІЧ-технологія; проектування; моделювання; безінерційність; динаміка; інтенсифікація; енергозбереження; рослинна сировина; струшування

Повний текст:

PDF (Русский)

Посилання


1. Lebedev, P. (1962). Calculation and design dryers. M.: Gosenergoizdat, 320.

2. Lykov, A. (1968). Theory of Drying. M.: Energia, 471.

3. Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12-13.

4. Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.

5. Hinzburh, A. S. (1966). Infrakrasnaia tekhnika v pishchevoi promyshlennosti. M.: Pishchevaia promyshlennost', 408.

6. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50-52.

7. Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80-86.

8. Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (26.08.2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.

9. Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. M.: Stroyizdat, 464.

10. Bramson, M. (1965). Infrared radiation from hot bodies. M.: Science, 222


Пристатейна бібліографія ГОСТ


1. Лебедев, П. Д. Расчет и проектирование сушильных установок [Текст] / П. Д. Лебедев. ‒ М.: Госэнергоиздат, 1962. ‒ 320 с.

2. Лыков, А. В. Теория сушки [Текст] / А. В. Лыков. – М.: Энергия, 1968. – 471 с.

3. Касаткин, В. В. Сушка термолабильных материалов на установках непрерывного действия [Текст] / В. В. Касаткин, И. Ш. Шумилова // Пищевая промышленность. – 2006. – № 10. – С. 12-13.

4. Алексанян, И. Ю. Высокоинтенсивная сушка пищевых продуктов. Пеносушка. Теория. Практика. Моделирование [Текст]: монография/ И. Ю. Алексанян, А. А. Буйнов. – Астрахань: Изд-во АГТУ, 2004. – 380 с.

5. Гинзбург, А. С. Инфракрасная техника в пищевой промышленности [Текст] / А. С. Гинзбург. – М.: Пищевая промышленность, 1966. – 408 с.

6. Шаззо, Р. И. Продукты детского питания из растительного и мясного сырья инфракрасной сушки. Хранение и переработка сельхозсырья [Текст]/ Р. И. Шаззо, Г. П. Овчарова. – 2005. – № 1. – С. 50-52.

7. Киптелая, Л. В. ИК-сушка плодоягодного сырья [Текст] / Л. В. Киптелая, А. Н. Загорулько // Научный журнал НИУ ИТМО. Серия Процессы и аппараты пищевых производств. ‒ 2014. ‒ Вып. 2. ‒ С. 80-86.

8. ІЧ-сушарка органічної рослинної сировини [Текст]: Патент № 106461 Україна, А23N 12/08 В01D 1/00 / Черевко О. І., Кіптела Л. В., Загорулько А. М., (Україна). – № а 2013 14949; заявл. 20.12.2013; опубл. 26.08.2014, Бюл. № 16. – 3 с.

9. Мачкаши, А. Лучистое отопление [Текст] / А. Мачкаши, Л. Банхиди. – М.: Стройиздат, 1985. ‒ 464 с.

10. Брамсон, М. А. Инфракрасное излучение нагретых тел [Текст] / М. А. Брамсон. ‒ М.: Наука, 1965. ‒ 222 с.



Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.




Copyright (c) 2015 Андрей Николаевич Загорулько, Людмила Васильевна Киптелая, Алексей Евгеньевич Загорулько

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution 4.0 International License.

ISSN 2411-2828 (Online), ISSN 2411-2798 (Print)