Енергоефективна ІЧ-сушарка для рослинної сировини
Ключові слова:
ІЧ-технологія, проектування, моделювання, безінерційність, динаміка, інтенсифікація, енергозбереження, рослинна сировина, струшуванняАнотація
Існуюче технологічне обладнання для переробки рослинної сировини має високу продуктивність, але водночас тривалий період теплової обробки, значну енерго- і металоємність. Створення сучасного харчового обладнання дозволить виробляти продукцію високої якості з великим вмістом біологічно активних речовин. Для реалізації завимог була розроблена ІЧ-сушарка з оптимальною формою робочої камери.
Посилання
1. Lebedev, P. (1962). Calculation and design dryers. M.: Gosenergoizdat, 320.
2. Lykov, A. (1968). Theory of Drying. M.: Energia, 471.
3. Kasatkin, V., Shumilova, I. (2006). Drying heat-sensitive materials in a continuous action. Food and Beverage, 10, 12-13.
4. Aleksanyan, I. Y., Bujnov, A. A. (2004). High-intensity drying foods. Penosushka. Theory. Practice. Modelling. Astrakhan Univ ASTU, 380.
5. Hinzburh, A. S. (1966). Infrakrasnaia tekhnika v pishchevoi promyshlennosti. M.: Pishchevaia promyshlennost', 408.
6. Shazzo, R. I., Ovcharova, H. P. (2005). Produkty detskoho pitaniia iz rastitel'noho i miasnoho syr'ia infrakrasnoi sushki. Khranenie i pererabotka sel'khozsyr'ia, 1, 50-52.
7. Kiptelaya, L., Zagorulko, A. (2014). YK-sushka plodoiahodnoho syria. Nauchnyi zhurnal NYU YTMO. Seryia Protsessy y apparaty pyshchevykh proyzvodstv, 2, 80-86.
8. Cherevko, A., Kiptela, L., Zagorulko, A. (26.08.2014). IR drying of organic plant material. Patent № 106 461 Ukraine, A23N 8/12 1/00 V01D. № а 2013 14949. Appl. 12/20/2013. Bull. № 16, 3.
9. Machkashi, A., Banhidi, L. (1985). Radiant heating. M.: Stroyizdat, 464.
10. Bramson, M. (1965). Infrared radiation from hot bodies. M.: Science, 222
##submission.downloads##
Опубліковано
Номер
Розділ
Ліцензія
Авторське право (c) 2015 Андрей Николаевич Загорулько, Людмила Васильевна Киптелая, Алексей Евгеньевич Загорулько
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution 4.0 International License.